• Evenement? Denk aan de EHBO!

  Evenement? Denk aan de EHBO!

  Neem contact op voor meer informatie

 • U kunt levens redden!

  U kunt levens redden!

  Meld u aan voor een EHBO-cursus

 • Reanimeren redt levens!

  Reanimeren redt levens!

  Kijk op onze website voor meer informatie

Cursusdata

11 November 2017

Tijdens deze cursus leert u naast reanimeren tevens...

Dinsdag 23 februari 2016

Is uw reanimatie diploma verlopen? moet...

12 en 19 maart 2016

Herhalingslessen EHBO worden 4 maal per...

Meer berichten...

burgerhulpverlening5Op zaterdag 22 oktober staan een aantal van onze vrijwilligers op de langestraat in Alkmaar om u informatie te geven over het burger AED project.  U kunt hier antwoord krijgen op uw vragen, informatie over cursusen of direct inschrijven als burgerhulpverlener.

Heeft u vragen maar vindt u het lastig deze over de mail te stellen? kom dan langs op zaterdag 22 oktober tussen 11:00 uur en 14:00 uur op de langestraat voor het gemeentehuis.

Cover met rand Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016

Nu het seizoen van de harhalingslessen er weer aankomt een belangrijke mededeling. Het Oranje Kruis heeft de richtlijnen aangepast. De meeste aanpassingen krijgen jullie in de regulieren les momenten aan geleerd.

ER zijn vele kleine veranderingen in de Nieuwe NEderalndse Richtlijnen Eerste Hulp. Maar er is er eentje die ik graag uit wil lichten, en dat zijn de veranderingen bij Eerste Hulp aan Kinderen.

EHBO aan Kinderen is geen aparte aantekening meer, maar een verplicht onderdeel van de normale EHBO lesstof. Dus dat betekend dat iedereen in de komende lessen deze lesstof gaat krijgen om zich ook dit, voor sommigen nieuwe, onderdeel eigen te maken. Zodat het niveau redelijk gelijk wordt getrokken.

Voor iedereen die geïntereseerd is in alle aanpassingen:

EHBO marco borsatoWij zijn op zoek naar mensen met een EHBO-diploma die het leuk zouden vinden om als EHBO'er bij evenementen aanwezig te zijn. Dat houdt in dat je met één of meerdere collega's bezig bent met de aanwezigen.

Als een evenement EHBO'er geef je eerste hulp aan bezoekers en medewereks van een evenement. Je werk kan op zo'n dag enorm variëren. De ene dag ben je misschien de hele dag bezig met vragen van mensen: om een pleister, hulp bij een kneuzing of zelfs een reanimatie, de andere dag is er nauwelijks vraag naar je hulp en kan je genieten van de gezelligheid, hoewel je natuurlijk wel altijd stand-by moet staan.

Evenementen die bij te wonen zijn, zijn onder andere: Kaeskoppenstad, de Sinterklaasintocht, concerten, theater voorstellingen, danswedstrijden en sportevenementen.

Dus ben jij de enthoustiaste EHBO'er die wij zoeken? Mail dan jouw motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgelopen maand hebben we met een enthausiaste groep cursisten weer een EHBO cursus doorlopen. Met veel plezier zijn er vanbanden aangelegd en is er gereanimeerd. Afgelopen zaterdag was het examen welke extra spannend was omdat er ook door het Oranje kruis gecontroleerd werd. Maar iedereen is met vlag en wimpel geslaagd. Toppers! En ook van het Oranje Kruis kregen wij complimenten van het hoge niveau van onze cursisten.

Goed gedaan allemaal!

ehbo ers

Op deze berichten pagina kunt u belangrijke berichten van de stichting terugvinden. Zoals les data, herhalingslessen, en oproepen.

Namens gemeente Alkmaar en Hartslagnu beheert Stichting Eerste Hulp Alkmaar de gemeentelijke AED’s en de buitenkasten waar deze in zijn geplaatst. Het is van het grootste belang dat deze AED’s24/7 inzetbaar zijn en blijven, en dat is waar wij ons...
De kans om een hartstilstand te overleven is de afgelopen twintig jaar meer dan verdubbeld. Midden jaren 90 was de kans op overleving nog 9 procent, inmiddels is dat gestegen naar 23 procent, blijkt uit het rapport Reanimatie in Nederland...
11 November 2017 Tijdens deze cursus leert u naast reanimeren tevens om te gaan met een AED (hart-schock apparaat) Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als cursisten met een (bijna of reeds) verlopen certificaat. De cursus wordt gegeven volgens de...
Op zaterdag 22 oktober staan een aantal van onze vrijwilligers op de langestraat in Alkmaar om u informatie te geven over het burger AED project. U kunt hier antwoord krijgen op uw vragen, informatie over cursusen of direct inschrijven...
Op zaterdag 22 oktober staan een aantal van onze vrijwilligers op de langestraat in Alkmaar om u informatie te geven over het burger AED project. U kunt hier antwoord krijgen op uw vragen, informatie over cursusen of direct inschrijven...

Berichten

Op zaterdag 22 oktober staan een aantal van onze vrijwilligers op de langestraat in Alkmaar om u informatie te geven...
Nu het seizoen van de harhalingslessen er weer aankomt een belangrijke mededeling. Het Oranje Kruis heeft de richtlijnen aangepast. De...
Wij zijn op zoek naar mensen met een EHBO-diploma die het leuk zouden vinden om als EHBO'er bij evenementen aanwezig...
Meer berichten...

Partners

logo reanimatiepartner

 

ERClogo

 

Oranje Kruis

 

Hartslagnu

 

logo NRR