Berichten AED

Op zondag 23 juni 2019 verzamelen bijna alle hulpdiensten zich weer bij De Meent Bauerfeind! Ook wij zullen hier...
ALKMAAR - "Levensgevaarlijk en bovendien nutteloos", zo noemt de politie de diefstal van vier AED's afgelopen week in Alkmaar. De gestolen...
bericht van HartslagNu: Het is zover: jouw regio is over naar de nieuwe techniek van HartslagNu! Vanaf nu ontvang je dus...
Meer berichten...

Promotieposter

 

Op zondag 23 juni 2019 verzamelen bijna alle hulpdiensten zich weer bij De Meent Bauerfeind! Ook wij zullen hier bij aanwezig zijn met informatie over de BurgerAED.

Van 11:00 tot 17:00 uur staan de voertuigen ter bezichtiging en de hulpverleners klaar voor al
uw vragen.

Wij komen dit keer niet naar u toe, maar komt u wel naar ons?

Locatie: De Meent Bauerfeind, Terborchlaan 301, Alkmaar

 

AED kast leeg

ALKMAAR - "Levensgevaarlijk en bovendien nutteloos", zo noemt de politie de diefstal van vier AED's afgelopen week in Alkmaar.

De gestolen AED's hingen op openbare plekken en zijn bedoeld om iemand mee te reanimeren tijdens een hartstilstand: "Ze zijn bedoeld voor noodsituaties waarbij de ambulance nog niet ter plaatse is", aldus de politie.

Dat elke seconde telt in het geval van een hartstilstand spreekt voor zich, daarom is de verbazing over de diefstal is groot. De politie zegt bovendien: "Elke AED is geregistreerd en dus gemakkelijk terug te leiden naar de plek waar hij thuishoort. Doorverkopen is dus nagenoeg onmogelijk."

Beste Burgerhulpverlener,

De afgelopen periode zijn er veel voorbereidingen getroffen voor de samenvoeging van HartslagNu en HartveiligWonen naar één nationaal alarmeringssysteem voor reanimatie. In deze e-mail vertellen we je wat er de komende tijd gaat gebeuren, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Vanaf 30 juli 2018 gaan we starten met de samenvoeging. We kopiëren dan je huidige account bij HartslagNu naar het nieuwe oproepsysteem. Het huidige systeem van HartslagNu blijft nog even functioneren, dus de oude alarmering ook. Je hoort van ons als de oude alarmering is gestopt.

Wat moet je doen?

Lees meer: Samenvoeging HartslagNu HartveiligWonen

bericht van HartslagNu:

Het is zover: jouw regio is over naar de nieuwe techniek van HartslagNu! Vanaf nu ontvang je dus oproepen vanaf het nieuwe alarmeringsnummer en/of de nieuwe app. Heb je je account nog niet opnieuw geactiveerd? Klik dan hier om een nieuw wachtwoord aan te maken (en je profiel te activeren). Zonder activatie word je niet meer opgeroepen in het nieuwe systeem. 

Samenvoeging één systeem HSN

Vanaf nu ontvang je dus oproepen vanaf het nieuwe alarmeringsnummer (06-42500512) en/of de nieuwe app. Sla dit nummer met een afwijkende ringtone op, zodat je de reanimatiemeldingen herkent. 

Verwijder de oude app!
Had je de oude app van HartslagNu nog op je telefoon? Deze kan nu verwijderd worden, want hij alarmeert niet meer. De goede app heet HartslagNu (Nieuw) en ziet er als volgt uit: 

Tips voor de nieuwe alarmering

Om ervoor te zorgen dat je geen enkele alarmering mist, geven we je de volgende tips: 

 1. Houd de app op de achtergrond actief (als je dit niet doet, mogen we je huidige locatie niet bepalen).
 2. Zet het geluid van je telefoon aan. Zo hoor je wanneer je opgeroepen wordt. De instellingen van je telefoon mogen wij niet overrulen. 
 3. Heb je een herhalingscursus gevolgd? Pas dan je scholingsgegevens aan in je profiel. Zo kunnen we je blijven oproepen.
 4. Ben je tijdelijk niet beschikbaar als burgerhulpverlener? Pas dan je beschikbaarheid voor bepaalde tijd aan. Dat doe je met de ‘niet storen’ knop. Vergeet niet deze weer uit te zetten wanneer je weer beschikbaar bent.

Apple iPhone (iOS)
Zorg dat je ‘meldingen’ goed ingesteld zijn:

 • ga naar ‘instellingen’
 • klik op de HartslagNu-app
 • klik op ‘berichtgeving’
 • zet de meldingenstijl op ‘meldingen’

Android
Schakel ‘energiebesparing app’ uit:

 • ga naar instellingen (klik op het ‘tandwiel’)
 • klik op ‘batterij’
 • klik op ‘details’
 • klik op de HartslagNu-app
 • vink ‘uit’ aan.

We zijn ontzettend blij dat de samenvoeging succesvol is verlopen. We willen jou ook bedanken voor jouw inzet als burgerhulpverlener, dankzij jou worden er levens gered! 

Psst… Is het je nog niet gelukt met de activatie? Stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., we helpen je graag!


Team HartslagNu

 

Alkmaar heeft u nodig bij een reanimatie!

Gratis oefenmogelijkheid: reanimatie + AED

Infostand: Project Burger AED (BurgerHulpVerlening) in Alkmaar

Locatie:Winkelcentrum Hoefplan

Datum: Zaterdag 23 juni 2018

Tijden: 11:30-15:30 uur

In Nederland worden per week ± 300 mensen getroffen door een hartstilstand, in Alkmaar zijn dat er ca. 85 per jaar. Het kan iedereen (plotseling) overkomen.

Gemeente Alkmaar heeft 62 AEDkasten verspreid door heel Alkmaar opgehangen. Elk met een AED erin die 24/7 beschikbaar is voor BurgerAED’ers (BurgerHulpVerleners).

Inmiddels zijn veel Alkmaarders die in het bezit zijn van een geldig reanimatiecertificaat ingeschreven als vrijwilliger BurgerAED’er. Er zit hier gelukkig een stijgende lijn in het aantal ingeschreven Burgers die hun medemens in nood willen helpen. Maar er kunnen uiteraard meer mensen erbij.

Ten behoeve van het werven van nieuwe BurgerAED’ers staat Stichting EersteHulpAlkmaar namens Gemeente Alkmaar op zaterdag 16 september met een stand in het W.C. de Mare (t.h.v. Hans de Boer tweewielers nr. 174) om voorlichting te geven over het project Burger-AED.

Wat doet een BurgerAED’er (BurgerHulpVerlener)?

Hoe word ik BurgerAED’er?

Hoe en waar meld ik mij aan als BurgerAED’er?

Hoe verander ik mijn gegevens binnen HartslagNU?

Hoe werkt de app van HartslagNu?

Help! Ik word opgeroepen maar ben alleen thuis met kleine kinderen.. Ben ik verplicht om te gaan?

Ik heb gereanimeerd en nu?

Ik heb een AED opgehaald en ingezet, wat nu?

Voor antwoord op deze en al uw andere vragen staat een deel van het BurgerAED team Alkmaar op zaterdag 16 september 2017 voor u klaar in de Mare

Reanimatie en AED gebruik oefenen:

Tevens is het mogelijk om ter plekke zelf te oefenen met het gebruik van een AED en/of reanimeren op een reanimatiepop.

Er is o.a. een EHBO/Reanimatie docent van Stichting EersteHulpAlkmaar aanwezig.

Voor meer informatie over dit project zie: www.burgeraedalkmaar.nl