Cursusdata

Jaarlijks overlijden in Nederland 3500 mensen aan de gevolgen van...

EHBO herhalingslessen worden 4 maal per jaar gegeven. 2 x...

Cursus reanimatie en AED bedienner

Door middel van deze korte cursus...

Meer berichten...
Waarschuwing
  • Het formulier #3 bestaat niet of is niet gepubliceerd.

banner2aWeet jij wat je moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, een bloedneus krijgt, op het punt staat om flauw te vallen, zich verslikt bij het eten of een vinger tussen de deur krijgt? De cursus EHBO leert je precies wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen in en om het huis en op je werk. Je krijgt een brede inleiding in het verlenen van eerste hulp bij ongelukken en reanimatie en leert te beoordelen of eerste hulp noodzakelijk is. Een ongeval zit immers in een klein hoekje. Juist omdat je er niet op kunt rekenen dat er niks zal gebeuren, kun je maar beter goed voorbereid zijn.

oranjekruisSamen met het Oranje Kruis en mijnEHBO verzorgd de stichting Eerste Hulp Alkmaar EHBO-cursussen op een moderne, leuke en flexibele manier

  • Deze cursus is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in EHBO:
  • De cursus wordt verzorgd op 3 zaterdagen - van 09.00 tot 16.00
  • Het cursusgeld is inclusief cursusboek en diploma.
  • U ontvangt  ± 1 week voor de cursusdatum per e-mail  alle benodigde informatie. De cursus wordt gegeven onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen (maximaal 12 personen). Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de cursus niet door en krijgt u 2 weken voor de cursusdatum per e-mail bericht hierover.

Eerste Hulp aan kinderen

Vanaf 1 september 2016 is het aparte certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen van het oranje kruis komen te ver vallen. De specifieke vereisten van dit certificaat zijn nu opgenomen in het basisdiploma Eerste Hulp. Het is dus niet meer nodig hier een apart examen voor te doen. (bekijk via deze link alle wijzigingen t.o.v. de vorige druk van het oranje kruis boekje)

Een moderne en effectieve leermethode

Met behulp van simulaties en interactieve training op het internet (demo) wordt u stap voor stap door de onderwerpen geleid. U leert over het menselijk lichaam, wonden, breuken, onderkoeling, hartritmestoornissen en andere onderwerpen die u moet beheersen om het theoriebewijs eerste hulp inclusief gebruik van de AED te behalen. Daarna herhaalt u tijdens de praktijklessen in Alkmaar de theorie en brengt u deze in de praktijk.

Wordt de cursus EHBO vergoed door mijn verzekeraar?

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van uw opleiding. Dit is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de aanvullende ziektekostenverzekering u heeft. Om te bepalen of u in aanmerking kan komen voor een vergoeding kunt u kijken op zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus. Na afloop van de cursus ontvangt u een factuur die u kunt inleveren bij uw zorgverzekeraar.

Herhalingslessen

Het behaalde EHBO-diploma is 2 jaar geldig. Om deze na deze periode weer te verlengen moet u herhalingslessen volgen. Bij ons zijn deze 4x per jaar op een zaterdag ochtend.

Aanmelden

Partners

logo reanimatiepartner

 

ERClogo

 

Oranje Kruis

 

Hartslagnu

 

logo NRR