Cursusdata

Jaarlijks overlijden in Nederland 3500 mensen aan de gevolgen van...

EHBO herhalingslessen worden 4 maal per jaar gegeven. 2 x...

Cursus reanimatie en AED bedienner

Door middel van deze korte cursus...

Meer berichten...
Waarschuwing
  • Het formulier #3 bestaat niet of is niet gepubliceerd.

shutterstock 122078596Uw kind is toch uw kostbaarste bezit? U durft er misschien niet aan te denken, maar stel dat er iets met hem of haar gebeurt, wilt u toch zelf direct kunnen helpen?

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen naar de Spoedeisende-hulpafdeling gebracht. Gelukkig ben jij als ouder altijd in de buurt van je kind en kun je EHBO verlenen als dat nodig is… toch? Weet je eigenlijk wel wat je moet doen als jouw kind iets overkomt? Zorg ervoor dat je jouw kind kunt helpen en volg een cursus of workshop EHBO aan baby’s en kinderen. Meld u vandaag nog aan voor de cursus Eerste Hulp aan Kinderen

Vanaf 1 september 2016 zijn de eindtermen van het Diploma Eerste Hulp veranderd en bevatten nu ook de onderdelen van Eerste Hulp aan kinderen. Het is dus niet meer nodig om een apart certificaat Eerste Hulp aan Kinderen te halen als u al in het bezit bent van een EHBO-diploma. Wel is het nog mogelijk om het losse certificaat te halen.

Inhoud

De cursus Eerste Hulp aan Kinderen bevat onder andere:

  • Werking longen, hart en bloedsomloop
  • Uitleg van de vitale functies (bewustzijn, ademhaling en circulatie)
  • De 5 belangrijke stappen bij een ongeval
  • Reanimatie en verslikking
  • Eerste hulp bij een groot aantal letsels of verwondingen, zoals wonden, botbreuken, kneuzingen en brandwonden

U sluit uw cursus af met een toets (theorie en praktijk) en ontvangt een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis. Nu kunt u uw kinderen helpen als het écht nodig is!

Herhalingscursus EHBO bij kinderen

U kunt jaarlijks een herhalingscursus volgen om uw vaardigheden en kennis op peil te houden. De belangrijkste handelingen van de basiscursus worden opnieuw geoefend. Ieder jaar wordt een extra thema uitgediept of opnieuw behandeld.

Informatie voor gastouders

De wet Kinderopvang van het Ministerie van OC&W en GGD Nederland stelt de eis dat gastouders in het bezit moeten zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis of vanaf 1 september 2016 van een EHBO-diploma.

Door het volgen deze cursus of de volledige EHBO-cursus kunt u voldoen aan deze eis.

Aanmelden

Partners

logo reanimatiepartner

 

ERClogo

 

Oranje Kruis

 

Hartslagnu

 

logo NRR