Cursusdata

Jaarlijks overlijden in Nederland 3500 mensen aan de gevolgen van...

EHBO herhalingslessen worden 4 maal per jaar gegeven. 2 x...

Cursus reanimatie en AED bedienner

Door middel van deze korte cursus...

Meer berichten...

shutterstock 122078596De Jeugd Eerste Hulp-opleidingen van Het Oranje Kruis zijn toegesneden op de interesse en het bevattingsniveau van de doelgroepen en lenen zich er voor  op school te worden gegeven.

Eerste Hulp Junior

De cursus Eerste Hulp Junior is bestemd voor kinderen die in groep 5 of 6 van de basisschool zitten.
Met behulp van een werk, doe- en leerboek worden kinderen op hun eigen niveau en -waar nodig- in hun eigen tempo vertrouwd gemaakt met de kennis en vaardigheden in het verlenen van de Eerste Hulp. De cursus Eerste Hulp Junior duurt ongeveer 12 uur.
Aan het einde van de cursus krijgen de kinderen het certificaat  Eerste Hulp Junior.

Jeugd Eerste Hulp A

De cursus Jeugd Eerste Hulp A is bijzonder geschikt voor groep 7 en 8. De kinderen leren wat ze moeten doen bij wonden of botbreuken, als iemand flauwvalt of niet meer ademt. Ook wordt aandacht besteed aan hoe ongevallen voorkómen kunnen worden. De cursus is heel praktisch van aard; vooral het aanleren van verbanden zorgt altijd voor veel plezier in de groep. Een cursus Jeugd Eerste Hulp A duurt ongeveer 20 uur. De cursus wordt afgesloten met een examen en de leerlingen krijgen een echt diploma.
Dit diploma is 2 jaar geldig. Na 2 jaar kunnen de leerlingen een herhalingscursus volgen.

Jeugd Eerste Hulp B

Vanaf 13 jaar kunnen de leerlingen de cursus Jeugd Eerste Hulp B volgen. Er komen meer onderwerpen aan de orde dan tijdens de cursus Jeugd Eerste Hulp A, zoals het onderdeel over ernstige bloedingen en ontwrichtingen. Het is echter niet nodig dat de leerlingen eerst de cursus Jeugd Eerste Hulp A hebben gevolgd. De cursus Jeugd Eerste Hulp B wordt gegeven door een bevoegd instructeur erkend door Het Oranje Kruis.
De cursus bestaat uit ongeveer 24 lesuren die over een periode van één of twee schooljaren kunnen worden gegeven en wordt afgesloten met het examen voor het diploma Jeugd Eerste Hulp B.
Het diploma is 2 jaar geldig. Het is mogelijk om herhalingslessen te volgen.

Vanaf 15 jaar kan de leerling de cursus volgen en examen doen voor het eenheidsdiploma EHBO.

De vereniging start bij voldoende animo deze cursus. De cursus kan in overleg op locatie gegeven worden.

Partners

logo reanimatiepartner

 

ERClogo

 

Oranje Kruis

 

Hartslagnu

 

logo NRR