EHBO marco borsatoStg. EersteHulpAlkmaar (EHA) is een non-profit organisatie die bestaat uit een groep vrijwilligers. EHA is met veel enthousiasme opgericht door Karen en Anita Bakker (moeder en dochter) op 25 augustus 2005.

Visie EHA

EHBO kunnen verlenen moet een standaard gegeven zijn binnen huishoudens, op straat, bij bedrijven en op evenementen. EHA wordt de professionele non-profitorganisatie die dát in Alkmaar en omstreken gaat bewerkstelligen.

Doelstelling EHA

Het doel van EHA is het verzorgen van:

  • EHBO-onderwijs (o.a. Basis EHBO, EHBO aan kinderen en Reanimatie/AED)
  • EHBO-trainingen op maat voor bedrijven
  • Professionele EHBO-ondersteuning bij evenementen.
    Voorbeelden hiervan zijn: de intocht van Sinterklaas, de jaarlijkse tattoo conventie in de Grote Kerk, De Vestloop door de binnenstad op Hemelvaartsdag, Karavaan, concerten (van o.a. Bløf), (bedrijfs)feesten,sportevenementen van voetbal tot schaatsen enz.

Bij evenementen is de aanwezigheid van EHBO'ers regelmatig noodzakelijk gebleken en zeker zeer gewenst!
Wie zijn deze EHBO'ers? Allen zijn goed opgeleide VRIJWILLIGERS, die hun vrije tijd opofferen om anderen te helpen.

Vele handen maken licht werk!

Mocht u interesse hebben om vrijwilliger bij ons te worden, neem gerust contact met ons op. Hiervoor kunt u het aanmeldformulier vrijwilliger invullen.
Heeft u nog geen EHBO diploma? Meldt u dan aan voor een cursus via het .
Maar u kunt ons natuurlijk ook een email sturen, zie voor onze contactgegevens de contactpagina.

BurgerAED 

Wij zijn ook betrokken bij het burgerAED project van de gemeente Alkmaar. Voor de gemeente Alkmaar verzorgen wij het onderhouden van de AED's en de opvang en eventuele opleiding van de burgerhulpverleners die opgeroepen kunnen worden. Voor meer informatie zie de pagina's BurgerAED.

ANBI

anbiStichting EersteHulpAlkmaar is een ANBI instelling wat grofweg betekend dat giften van en naar onze stichting fiscaal aftrekbaar zijn. Maar tevens betekend het dat wij inzicht moeten geven hoe de stichting werkt. Onze ANBI publicatieplicht internetadres is: http://www.geef.nl/doel/5457/transparantie.

 

Partners

logo reanimatiepartner

 

ERClogo

 

Oranje Kruis

 

Hartslagnu

 

logo NRR