U heeft zojuist gereanimeerd of u bent getuige geweest van een reanimatie. Dit kan voor u een ingrijpende gebeurtenis zijn. Ieder mens verwerkt dit op zijn eigen manier. Dat u heeft gedaan wat u kon doen, daar is geen twijfel over. Reanimeren is altijd een goed besluit. Als u niets doet, heeft het slachtoffer geen kans. Voor veel mensen is napraten een goede manier om een reanimatie te verwerken.
Het is belangrijk te weten dat u geen informatie krijgt over de uitkomst van een reanimatie. Als een patiënt ter plekke overlijdt, weet u dat de uitkomst niet goed is. In situaties waarbij het ambulanceteam de patiënt meeneemt, krijgt u achteraf niet te horen of de patiënt het uiteindelijk heeft overleefd. Het verstrekken van dergelijke informatie over patiënten is namelijk bij wet niet toegestaan.
Bij onderstaande organisaties kunt u terecht voor ondersteuning en advies:
- De andere mensen die geholpen hebben bij de reanimatie.
- Sensoor: is dag en nacht bereikbaar voor uw verhaal via telefoonnummer 072-5613614 of via www.sensoor.nl.
- Uw huisarts, deze kan u eventueel doorverwijzen naar professionele hulpverleners.
- Stichting EersteHulpAlkmaar via 06 – 81 15 74 12 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
HartslagNu evaluatieformulier
U kunt HartslagNu helpen om de burgerhulpverlening te verbeteren door het evaluatieformulier van HartslagNu in te vullen. Hierop kunt u ook aangeven of u behoefte heeft aan nazorg. Een medewerker van HartslagNu neemt dan binnen vijf werkdagen contact met u op.
Het evaluatieformulier kan u op de volgende wijze invullen:
- Log in via https://www.HartslagNu.nl/
- Klik op het tabblad Noodoproepen, nadat u bent ingelogd.
- Klik op de betreffende noodoproep en vervolgens op het tabblad Evaluatie.